Новости дана

Председник Александар Вучић састао се у Председништву са патријархом српским Иринејом, уз оцену да је ситуација на Косову и Метохији сваки пут када се сретну компликованија, али да Србији не преостаје ништа друго осим да се бори. Председник је захвалио патријарху на томе што је црква увек уз свој народ и државу.

Патријарх Иринеј се осврнуо на позив Рамушу Харадинају за саслушање у Хагу, наводећи да је то "циркус". Вучић је констатовао да ће се Харадинај вратити, а да, нажалост, имамо неке наше који стају на његову страну и страну оних који су прогањали српски народ. „Није наша Србија онолико слаба колико је била, напротив, јача је и биће снажнија у сваком погледу, пре свега економском", рекао је Вучић, на шта је патријарх узвратио да имамо разлога и права да се боримо.

Повратак премијера привремених приштинских институција у оставци, Рамуша Харадинаја из Хага очекује се данас, а већ сутра планира да одржи седницу владе, јавила је КТВ, на албанском језику. Ради се о противуставној намери, наводи та ТВ станица и, позивајући се на своје изворе, тврди да ће седница бити одржана 7 дана пошто је Харадинај поднео оставку, у којој је навео да ће на челу владе остати до избора нове.

У првом обраћању члановима свог кабинета, нови британски премијер Борис Џонсон је поручио да им предстоји "важан задатак у кључном тренутку у историји Велике Британије" и поновио обећање да ће до 31-вог октобра извести Британију из Европске уније. Џонсон је рекао да нова влада неће чекати тај датум како би започела "фантастичан нови план" који на прво место ставља интересе народа Велике Британије.

Париз, Лондон и други градови широм Европе припремају се за данашње рекордне температуре у оквиру другог топлотног таласа који је овог лета захватио континент. Температура у Паризу могла би да достигне 42 степена, у Лондону 39, а у Немачкој, Белгији, Холандији, Луксембургу и Швајцарској очекује се преко 40 степени. Научници који проучавају климатологију упозоравају да би таласи врућина могли да постану уобичајени у делу Европе са умереном климом, који за то - како оцењују - није спреман.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара