Новости дана

Три жене су погинуле, а 27-годишњи младић је тешко повређен у саобраћајној несрећи која се догодила нешто после 12 часова на Зрењанинском путу код Каћа надомак Новог Сада. Према незваничним информацијама, несрећа се догодила када је аутомобил "опел" новосадских таблица, којим је управљала једна од настрадалих жена, претицао други аутомобил и дирекно налетео на возило "алфа ромео", такође новосадских таблица у којем су настрадале две женске особе и повређен возач. Увиђај је у току.

Две деценије је од масакра у Старом Грацком код Липљана када је убијено 14 српских жетелаца док су убирали летину. Ка српским жетеоцима испаљено је тог 23. јула 1999 године на стотине метака и нико није преживео. За један од најтежих злочина над Србима на Косову и Метохији по доласку међународне мисије још нико није одговарао.

Борис Џонсон је нови премијер Уједињеног Краљевства. Дужност ће званично преузети сутра. Бивши шеф дипломатије и градоначелник Лондона, освојио је већину гласова на страначким изборима и као нови председник Конзервативаца, добиће мандат председника Владе.  Поједини министри поднели су оставке због неслагања са његовом политиком. Џонсон је обећао да ће извести земљу из Европске уније уз договор или без њега. Брисел поручује да ће поштовати споразум са Лондоном и да ће сарађивати са новом Владом.

Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније са 12:9 у четвртфиналу Светског првенства у Јужној Кореји. Подмлађена екипа Србије играће против Немачке у борби за пласман од 5-ог до 8-ог места.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи