Таласање - Шетња

Нови Сад је Омладинска престоница Европе за 2019. годину. Титула се додељује европском граду на период од годину дана током кога се младима пружа прилика да кроз различите програме, прикажу свој културни, друштвени, политички и економски живот. Протекле недеље Нови Сад је угостио 150 младих из 10 европских држава. На управо завршеној манифестацији „Шта има, Европо?“, млади су се на бројним панел дискусијама дружили и размењивали знања и искуства. Утиске преноси Гордана Нешовић.

Немачка конзервативка Урсула фон дер Лејен постала је председница Европске комисије и прва жена на тој високој функцији у историји ЕУ. У свом обраћању поручила је да је један од њених приоритета социјална економија: загарантована најнижа европска зарада, заједничко европско осигурање за незапослене, дечји додатак за сиромашне породице, социјална политика према младима. Какав је став фон дер Лејенове о будућем проширењу ЕУ, чућете од нашег сталног дописника из Стразбура Наташе Јокић.

Која овлашћења је добила Комунална милиција ступањем на снагу новог закона? Да ли ће грађани заиста бити поштеђењи бахатог понашања појединаца - од непрописног паркирања, бацања смећа кроз прозор до прегласне музике. Када ће комунална милиција моћи да зауставља грађане, да их контролише или евентуално примени силу, питамо Сашу Модића, помоћника министра за управу и локалну самоуправу.

Шта читати током лета? Овога пута предлози Светлане Младеновић су португалски писац Давид Машадо и његов роман „Просечна вредност среће" и словеначка списатељица Габриела Бабник и роман „Интимно".

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво