Новости дана

Председник Мађарске Јанош Адер боравио је у радној посети Србији. Адер и председник Александар Вучић, открили су на Земунском кеју споменик Јаношу Хуњадију, јунаку одбране Београда 1456. године, који је у српском народу познат као Сибињанин Јанко. Сећање на битку којом је заустављен продор Османског царства у унутрашњост Европе неопходно је како би се показала важност одбране земље и борбе за заједничке вредности и интересе, поручили су председници Адер и Вучић. 

Владимир Путин позвао председника Вучића да учествује на прослави 75-годишњице победе у Великом отаџбинском рату у Москви, 9. маја следеће године. У писму истакао да Србија може да рачуна на подршку Русије у очувању територијалног интегритета и суверенитета.

Основни суд у Приштини одредио притвор до 30 дана Горану Станишићу који је осумњичен за ратни злочин на Косову и Метохији. Одбрана најављује жалбу. Хапшење Горана Станишића, Срби на Косову и Метохији виде као застрашивање. У међувремену, приштински медији преносе, позивајући се на неименоване изворе, да ће ванредни избори на Косову и Метохији бити одржани 8. септембра.

Једна особа је погинула, једна повредјена  у експлозији у Индустрији меса "Матијевић" у Новом Саду. У новосадској полицији је потврђено да се догодила експлозија котла. Увиђај је у току, а на месту несреће су полиција и тужилац.

Иран тврди да је ухапсио 17 обавештајаца ЦИА-е. Наведено је да су они ухапшени у периоду од годину дана до марта ове године и да су неки од њих су осуђени на смртну казну.

Врели талас захватио је велики део Сједињених Америчких Држава. Страдало је најмање шесторо људи, а око 50 хиљада Њујорчана је без струје. Сутра сунчано, до 32 степена.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво