Новости дана

Расељеном Србину Горану Станишићу из села Горња Гуштерица, општина Липљан, који је јуче ухапшен на Јарињу због сумње да је извршио ратни злочин на Косову и Метохији, одређено је полицијско задржавање од 48 сати, рекао је бранилац Миро Делевић. Према његовим речима, сутра по подне требало би да се зна да ли ће Станишићу бити одређен и притвор. У том року треба да буде и саслушан пред Специјалним тужилаштвом у Приштини, додао је адвокат.

Намера Приштине је да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он наводи да је после обраћања председника Србије, почела очекивана хајка на Србе. Ђурић је најоштрије осудио хапшење Горана Станишића и активирање тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција, и затражио његово хитно пуштање на слободу. Истакао је да је хапшење Горана Станишића још један у низу примера застрашивања Срба у циљу довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, нарочито севера Косова и Метохије.

Авио-компаније Бритиш ервејз и Луфтханза суспендовале су летове за Каиро док, како кажу, не заврше процену безбедности. Мере предострожности су неопходне, тврде у британском Форин офису, зато што постоји повећани ризик од терористичког напада на авијацију. Британцима се саветује да не путују у и из египатског летовалишта Шарм ел шеика, али се то не односи и на Каиро. Луфтханза већ данас, након 24-часовне обуставе, обнавља летове за Каиро из Минхена и Франкфурта. Египатско министарство саобраћаја обећава да ће помоћи британским туристима да се што пре врате кући, тако што ће повећати број летова из Каира за Лондон.

Други дан викенда доноси очекивано појачан интензитет саобраћаја на аутопутевима који из правца Мађарске и Хрватске воде ка Бугарској и Македонији, саопштио је Ауто-мото савез Србије. Према последњим информацијма Управе граничне полиције, путничка возила на Хоргошу на улазу чекају 60 минута, а на излазу 20 минута. На Градини на излазу чекају 70 минута, на Прешеву 45 минута, а на Гостуну 60 минута. На Батровцима се на улазу чека око 20 минута.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

На насловној фотографији: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво