Новости дана

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је оставка премијера Косова Рамуша Харадинаја политички трик, којим жели још већу популарност. Вучић је на прес конференцији изјавио да би Србија на то требало да реагује "смирено, одмерено, трезвено и без еуфорије". Председник очекује да ће у Приштини и Тирани стремити даљем приближавању и уједињавању и наставку приче о "великој Албанији". Истакао је да ће доћи до додатне хомогенизације Алабанаца и екстремизације њихових ставова.

Каже да Србија сматра да је наставак дијалога најважнији за очување мира и стабилности. Он очекује јачање притисака на Србију, посебно током септембра месеца и да ће притисци ићи ка томе да Београд призна независност Косова. Председник Вучић је поручио да ће Србија посветити још већу пажњу опстанку и безбедности српског народа на Косову и Метохији, појачати дипломатску активност и залагати се за укидање такси и наставак дијалога.

Бивши портпарол такозване ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је да је и он добио позив да се појави пред Специјалним судом за ратне злочине у Хагу. Он је на Фејсбуку навео да је позван да се пред истражитељима појави 24. јула.

Иранска државна телевизија објавила је снимак британског танкера који је јуче запленила иранска Револуционарна гарда. На снимку се види како је танкер усидрен код луке Бандар Абас надомак Ормуског мореуза. Поручено је да ће свих 23 члана посаде остати на броду у складу са безбедносним процедурама. Претходно је Техеран саопштио да је разлог заплене то што је танкер ударио ирански рибарски брод. У међувремену је Ирански савет чувара саопштио да заплена британског нафтног танкера представља одговор на улогу Британије у заплени иранског танкера код Гибралтара. Немачка, Француска и Бахреин осуђују Иран због заплене британског танкера у Ормуском мореузу. Позвали су Техеран да одмах ослободи брод и морнаре.

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић одржала је у кампу "Коридори Србије" у Белој Паланци, завршни састанак са извођачима радова и другим учесницима на пројекту изградње источног крака Коридора 10. Потврдила је да ће источни крак ка Бугарској бити пуштен у саобраћај на јесен. Она очекује да ће сви оштећени локални путеви током изградње Коридора 10 бити поправљени, у складу са уговореним обавезама јер је то, како је рекла, важно за грађане који живе у близини источног крака Коридора. Министарка Михајловић ће поподне  разговорати у Димитровграду са бугарским министаром транспорта Росеном Жељазковом.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво