Новости дана

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић указао је у Вашингтону на Министарској конференцији о унапређењу верских слобода на тежак положај Српске православне цркве и српских верника на Косову, а са високим америчким званичницима разговарао је о ситуацији у региону и дијалогу са Косовом. Каже да америчка администрација схвата да проблем није у Београду, већ на Косову, у приштинској власти и њеним једностраним актима. Дачић је за Глас Америке рекао да су поруке америчких званичника са којима је разговарао, веома прецизне.

Наоружавање суверене државе не може бити оправдање за наоружавање паравојске у Приштини - тако министар одбране Александар Вулин коментарише изјаву Рамуша Харадинаја да ће и Приштина набавити ракетни систем Мистрал ако Србија не призна Косово. Вулин је истакао да се Војска Србије модернизује и напредује и најавио да ће наша земља до краја године имати више него икад нових хеликоптера. Напомиње да Србија мора бити спремна за мир, јер само када је снажна, нико неће да је дира.

Влада и Путеви Србије додатно ће уложити 2,6 милијарди динара у реконструкцију и рехабилитацију локалних и регионалних путева на територији Топличког округа - најавила је министарка грађевинарства Зорана Михајловић која се  састала  са представницима тог округа. Један део путева ће се радити до краја године, а други део наредне, поред  редовног одржавања путева, што је, каже министарка, обавеза Путева Србије целе године.

Заштитник грађана покренуо је поступак контроле рада Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду након објављеног снимка и суспензије медицинске сестре која се терети за неадекватно понашање према деци. Руководиоцу те установе дат је рок од 15 дана да се изјасни о околностима у том случају и да Заштитнику грађана достави тражену документацију.

Ватерполисти Србије победили су Грчку са 9:3 и заузели прво место у групи А на Светском првенству у Јужној Кореји. "Делфини" су обезбедили директан пласман у четвртфинале, чиме су добили три дана одмора.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Тина Амић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво