Доживети стоту

Нега и помоћ људима у познијим годинама су све потребнији, а породице, локална самоуправа и држава немају увек најбоље и дугорочно решење.

О формалним и неформалним неговатељима и њиховој улози у збрињавању старијих особа, разговарамо са Горданом Миловановић, председницом Удружења центра за подршку и инклузију „Help net".

Емитоваћемо и део интервјуа са легендарном спикерком Радио-телевизије Србије Данком Нововић. Недавно се преселила у вечност. Имала је прелеп радиофоничан глас. Добитиница је шест спикерских и уметничких награда „Гордана Бонети" и признања за неговање културе говора „Радмила Видак".Тома Здравковић јој је посветио песму „Данка", а ми ћемо је памтити као врсног професионалца и доброг човека.

О стандардним и лапарaскопским операцијама у трбушној регији (жучна кеса, панкреас, слепо и дебело црево) сазнаћемо више од  др Александра Миловановића, хирурга. Говориће и о свом професионалном путу од  Прве хируршке клинике Клиничког центра Србије, седмоипогодишњем раду у Немачкој и недавном повратку у родни Београд.

Порторикански песник Карлос Роберто Гомес Берас почетком седмице је био гост Српског књижевног друштва где је представио најновију збирку песама „Дрво". Књигу за нашу емисију представља Нада Бабић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - ФОТО/Удружење "Help net"

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво