Спортски журнал

Раднички из Ниша поново жели на велику европску сцену, баш као некада када је `Реал са Нишаве` харао Европом. Да би се пласирали у 2. коло квалификација за Лигу Европе, потребно је да анулирају предност естонске екипе Флора из Талина, која из првог меча износи два гола. Не сме се примити гол, а треба постићи бар три, у том случају би Нишлије прошле даље и у наредној рунди на свој стадион довеле фудбалску атракцију, тим Ајнтрахта из Франкфурта. Оптимисти су и и играчи и чланови стручног штаба Радничког, чућемо то из изјава тренера Сима Крунића и играча Александра Тодоровског.

Кошаркашка репрезентација Србије данас се окупља у Београду, на почетку припрема за Светско првенство у Кини. Изабраници Александра Ђорђевића путују на базичне припреме на Копаоник, где ће остати до 4. августа, за када је заказана тренинг утакмица са екипом Борца у Чачку. Планиране су још провере против Финске у Зрењанину 7. августа, три дана касније против Литваније у "Штарк арени", а 12. августа против истог ривала у Каунасу. Србија ће учествовати и на Акрополис купу у Атини од 16. до 18. августа, а два дана касније иде у Кину, где ће на турниру у Шењангу имати провере против Италије, Новог Зеланда и Француске. Српски кошаркаши на Светском првенству у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, биће у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

Ватерполисти Србије остварили су јуче прву победу на Светском првенству, пошто су са убедљивих 22:2 победили домаћина Јужну Кореју. Следи наредни меч и директан окрашај за пласман у четвртфинале, са селекцијом Грчке. Овај сусрет на програму је сутра ујутру од 9 часова и 30 минута по нашем времену. Шампионат планете у ватерполу прати новинар Радио Београда 1 Милан Биговић, па ћемо чути све што је у овом тренутку актуелно у нашем штабу у Гванџуу. 

Боксерска репрезентација Србије започела је тронедељне базичне припреме на Златибору, уочи Светског првенства. које ће се у септембру одржати у руском Јекатеринбургу. Нови селектор Милан Пиперски са сарадницима је окупио момке с којима рачуна за престојећи шампионат. Момке, уз остале, пазе кондициони тренер Игор Томашевић, као и боксерски стручњаци Миодраг Милић, Мане Марчета и Братислав Пешић, који воде рачуна о `својим` боксерима, који су саставни део државног тима. Пиперски, некадашњи боксерски ас и свесловенски првак, носилац бројних трофеја, истиче тимски дух на припремама и верује у боље сутра српског бокса.

Биће, дабоме, и других занимљивости информација из света спорта, домаћег и међународног. Слушајте данас на радију оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.




 

 

 

 



 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи