Tаласање - Шетња

Око три хиљаде производа у Европској унији носи ознаку заштићеног географског порекла. Међу њима нема ниједног из Србије. Први на којем би ускоро могао да се нађе лого Европске уније је Пиротски качкаваљ. Шта та ознака значи за један производ, а шта за регион из ког потиче? Зашто се није учинило више на брендирању производа са дугом традицијом и специфичним наслеђем? О томе ћемо разговарати са Зораном Драгојевићем, руководиоцем групе за дизајн и географске ознаке у Заводу за интелектуалну својину.

Северну Македонију уздрмала је нова афера. Оставку специјалне тужитељке за организовани криминал тамошњи медији доводе у везу са хапшењем "риалити звезде". Тај случај, који може имати озбиљне политичке последице, тема је рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

„Лавовски за орлове", назив је кампање која има за циљ обнављање популације орлова крсташа. У емисији ћемо чути репортажу о преосталом пару ових птица које, у селу Српски Крстур на северу Баната, чувају волонтери и чланови Друштва за заштиту и проучавање птица.

Доброчинство у Србији је у успону. Прошле године даровано је близу 30 милиона евра у добротворне сврхе. Запажено је да се као дародавци све чешће појављују појединци. Недавно су објављени резултати првог истраживања о филантропији најбогатијих људи. Сазнајемо да најрадије улажу у образовање младих особа. О многим занимљивим детаљима тог истраживања разговараћемо са Милицом Мишковић из Форума за одговорно пословање.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Насловна страна: Пиротски качкаваљ, аутор фотографије: Туристичка организација Пирот - www.topirot.com - commons.wikimedia.org

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво