Новости дана

Председник Александар Вучић је у разговору са врховним командантом НАТО снага за Европу и командантом европске команде америчких снага, генералом Тодом Волтерсом изразио задовољство добром сарадњом са Алијансом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије. Истакао је да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији гарант безбедности српског народа, те је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом КФОР-а. Саговорници су прихватили да врх Војске Србије и Кфор буду отворени за међусобну комуникацију како би се предупредила кризна ситуација на Космету. 

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је за РТС да је председник Француске Емануел Макрон током посете нашој земљи послао поруку да у питању Косова и Метохије није све готово. Селаковић сматра да је Макрон спреман да се у процес решавања косовског питања укључи пуним капацитетом. Оцењује да је наша држава добила пријатеља који жели да нас озбиљно саслуша и покаже поштовање.

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић је у вишедневном обиласку градилишта на источном краку Коридора 10. Она је, најпре, посетила градилиште на деоници Банцарево - Црвена Река, а потом се у Кампу Коридора Србије, где ће у наредних пет дана бити смештен њен кабинет, састала са извођачима радова и осталим учесницима на пројектима на источном краку Коридора 10, који повезује Србију са Бугарском, односно са Европскм унијом, а уједно је и најбржа рута ка Турској и Бугарској и даље ка Блиском Истоку.

Комеморација поводом смрти Данке Нововић, одржана је у подне у Галерији Радио-телевизије Србије. Последњи испраћај пред кремацију биће на Новом гробљу у Београду у петак, 19. јула, у 15 часова. Једна од најславнијих водитељки Информативног програма РТС-а Данка Нововић преминула је у недељу, 14. јула.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво