Таласање - Шетња

Знамо ли увек шта купујемо? Колико се код нас поштује Правилник о декларисању, означавању и рекламирању хране? Који производи најчешће имају неисправну декларацију? Са којим се све проблемима суочавају купци када покушају да остваре своје право, чућете у разговору Мире Никић са Денисом Перинчићем из Републичке уније потрошача.

Грчка је прошле недеље добила нову владу коју води лидер Нове демократије Кирјакос Мицотакис. Лидери Еврогрупе су га одмах по преузимању дужности подсетили да Грчка мора да поштује потписане уговоре и да никаква одступања неће бити толерисана. Да ли је такав став Уније у старту везао руке новом премијеру да испуни предизборно обећање и вишак новца употреби за финансирање смањивања пореза? У рубрици „Поглед у свет", од нашег дописника Мајде Шимунец и о томе како се након великог невремена, у јеку туристичке сезоне, бори са све већим бројем пожара.

Шта одређује како ће се људи односити према својој околини и питању заштите животне средине? Иако еколошке проблеме треба да решавају градске и државне власти, не може се занемарити и значај појединца. Зато младе питамо да ли су спремнији од генерација пре њих, да се више ангажују у очувању природних ресурса Србије? Колико простора у свом друштвеном активизму остављају за ову тему разговарамо са Бојаном Бероњом из Младих истраживача Србије.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво