Новости дана

Новак Ђоковић игра против Швајцарца Роџера Федерера у финалу Вимблдона. Централни терен биће поприште новог дуела две велемајстора тениске игре. Њихов 48. дуел одлучује ко ће до нове титуле на Вимблдону. Новак брани титулу, а до сада их је освојио четири. Федерер је у походу на свој девети трофеј у Лондону. Ово је њигово четврто међусобно финале. Швајцарац је славио у првом 2012. године, да би Ђоковић узвратио 2014. и 2015.

У дводневну посету Србији сутра долази Емануел Макрон. Он је први француски председник који долази у Београд после Жака Ширака 2001. године.  Главне теме разговора Вучића и Макрона биће дијалог Београда и Приштине, евроинтеграције али и економска сарадња. Робна размена Србије и Француске, прошле године била је милијарду и 100 милиона евра, а сутрашња Макронова посета могла би донети 25 нових уговора о сарадњи.

Председник Александар Вучић честитао је француском председнику Емануелу Макрону национални празник Републике Француске - Дан пада Бастиље. Уз жељу за напредак земље и благостање њених грађана, Вучић истиче  да ће већ сутра имати част да му пожели добродошлицу у Београду.

Интонирањем француске химне "Марсељезе" и развијањем велике заставе Француске на Јелисејским пољима, у Паризу је завршена парада поводом националног празника Дана пада Бастиље. Поред домаћина председника Емануела Макрона, дефиле су посматрали немачка канцеларка Ангела Меркел, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, одлазећи председник Европске комисије Жан-Клод Јункер и други угледни гости.

После 40 година Клинички центар Србије добио је директан прилаз за возила са аутопута. Изградња 350 метара пута до Хитне помоћи и Клиничког центра требало би да убрза и олакша превоз пацијената, али и смањи гужве у том делу града. С обзиром на то да је у току и реконструкција Клиничког центра Србије, која обухвата и обнову старе и изградњу нове зграде, новим прилазом ће до завршетка радова саобраћати и камиони.

Другог дана викенда саобраћај на путевима је појачаног интензитета,а дужа задржавања су на појединим граничним прелазима. Кроз гранични прелаз Прешево, са Северном Македонијом, у току ноћи прошло је више од 27 хиљада путника, у 200 аутобуса и око 8 хиљада путничких возила. Од јутрос на прелазу нема дужих задржавања. На граничном прелазу Батровци са Хрватском  задржавању су до пола сата. Толико возила чекају и на прелазу Бајаково у Хрватској. На излазу из Србије, мањи је број возила а повремена задржавања су до десетак минута.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара