Доживети стоту

Колико је и како старија популација укључена у друштвене токове? Шта јој највише недостаје и ко може да јој помогне? Питања су којима се три године бавио Регионални пројекат „Иницијатива за социјално укључивање старијих особа на Западном Балкану“, српског и аустријског Црвеног крста уз финансијску подршку Евопске уније. О резултатима тог програма, за нашу емисију говори Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије.

О смерницама нове Националне стратегије за активно старање у Београду и о могућностима да сениори главног града имају лепшу старост сазнаћемо више од колегинице Марине Бајић.  Биће речи о пројекту "Град пријатељ старих" аутора Мирослава Бркића и Зорана Весића.

А да је активно старење императив по завршетку радног века, потврдиће и Мирко Бошњаковић из чачанског Удружења пензионера. Сениорске дане проводи креатвно - пише поезију, глуми, пева и дружи се са својим унукама.

У рубрици за културу Маја Милић ће представити књигу Ивана Миладиновића „Кад говори мртав краљ" у којој се аутор бави политичком позадином атентата на Александра Првог Карађорђевића.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Наташа Тодоровић и Бранкица Јанковић (Фото/Црвени крст Србије)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво