Спортски споменар

Гост 365. емисије је атлетичар Драган Здравковић, у првој половини 80-их један од најбољих средњепругаша света. Највећи успех му је освајање златне медаље на дворанском Првенству Европе у Будимпешти 1983. на 3000 метара. У трци на 1500 метара освојио је сребрне медаље на Медитеранским играма у Сплиту 1979. и Универзијаду у Кобеу 1985. У овој дисциплини, изузев Шпанца Хозеа Абаскала, побеђивао је све најбоље атлетичаре света свог доба, па и светског рекордера Себастијана Коуа из Енглеске.

Због неадекватне операције колена, каријеру је завршио у 27-ој. У емисији ће између осталог говорити: о свом тренеру Александру Петровићу, односу са највећим ривалима. Због чега није боље истрчао финалну трку на 1500 метара на Олимпијским играма у Москви 1980? Због чега је пре такмичења враћен у Југославију са Олимпијских игара у Лос Анђелесу? Зашто су на атлетским митинзима у иностранству југословенски атлетичари мање плаћани у односу на такмичаре истих квалитета из других земаља? О популарности. Шта је утицало да промени начин загревања пред трку?
   
Аутор: Мирослав Нешић.    

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво