Недељом за село

У Србији се захуктава жетва пшенице. Приноси су релативно добри, али не је квалитет. Због ниских откупних цена, Влада је расписала позив за интервентни откуп 25 хиљада тона пшенице по цени од 20 динара. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић нада се да ће то погурати цену хлебног зрна.

Директор Удружења Жита Србије Вукосав Саковић каже да ће све зависити од понуде и потражње, а да нашим произвођачима не иде на руку то што је род пшенице у свету ове године значајно повећан.

Због високих температура производња млека је смањена. О томе како да се смањи стрес крава изазван врућином разговарали смо са стручњаком за сточарство из Института ПКБ-a Агроекономик Александром Милетићем. Он каже да је најважније да се животињама обезбеди довољно квалитетне воде и хране, као и проветравање објеката.

Воћари су незадовољни откупним ценама бресака, кајсија и вишања. Произвођачи се жале и на дуготрајне контроле воћа које би требало да се извози у Русију.

Органски произвођачи поврћа ових дана највећу борбу воде са коровима који угрожавају приносе.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара