Код два бела голуба - летњи серијал емисија

ИЗ ПРОШЛОСТИ НАШИХ НАУЧЕЊАКА - назив је летњег серијала емисије „Код два бела голуба“ у оквиру којег ћемо вам представити историчаре, лекаре, ботаничаре, географе, математичаре, физичаре, астрономе, археологе, историчаре уметности, филологе и филозофе, оне који су својим мишљењем, знањем и делањем задужили и свет и наше друштво, нашу науку, културу и уметност.

Никола Тесла, Милутин Миланковић, Руђер Бошковић, Михаило Петровић Алас, Михајло Пупин, Јосиф Панчић, Јован Цвијић, Стојан Новаковић, Лаза Лазаревић, Ксенија Атанасијевић, Александар Белић, Драгослав Срејовић, само су нека од великих имена наше науке о којима ћете слушати у нашим емисијама током јула и августа.

А свака од одабраних прича у овом серијалу,  о „ нашим научењацима" и њиховим открићима и достигнућима,  о поукама и порукама које су нам оставили у наслеђе, истовремено је и свестрани поглед на нашу прошлост и друштвени живот. 
Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво