Недељом за село

У Србији је почела жетва пшенице. Пољопривредници у Браничевском округу кажу да ће са просечним приносима који не прелазе 4 тоне по хектару и откупном ценом од свега 16 динара за килограм хлебног зрна тешко покрити основне трошкове производње. Kако би се тржиште покренуло планирано је да део рода те житарице откупи и Дирекција за робне резерве.

Повртари из Општине Kнић по други пут су за месец дана остали без својих засада. Прво их је уништила поплава, а када су их обновили на њих се сручио град величине тениске лоптице. Лед је такође опустошио производњу ратарима и воћарима у околини Чачка, Горњег Милановца и Ивањице.

Пољопривредници из Општине Гроцка која је позната по квалитетном коштичавом воћу углавном верују у тржишни потенцијал производње за коју су се определили. У том делу Србије поново расту површине на којима се гаји јагода, а подижу се и савремене плантаже малине са против градним мрежама и системима за наводњавање.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара