Доживети стоту

Удружење пензионера Града Чачка прославило је 73. рођендан. Са више од десет хиљада чланова, та асоцијација вредно ради на побољшању квалитета живота старијих суграђана. Први међу једнакима је и дугогодишњи председник Миладин Мићо Савић који чини све да чачански пензионери имају све што им треба и о томе ће говорити у првим минутима наше емисије.

А да је Удржење пензионера Града Чачака добар савезник и у борби против самоће и изолације, потврдиће и Милена Мићовић, дугогодишња чланица удружења. Радо учествује у културно-уметничким програмима где је стекла бројне пријатеље.

О активном старењу кроз уметничко стваралаштво сазнаћемо више од Мирјане Николић из села Самош код Ковачице. Награђена је за најлепшу путописну причу "Додир колена" на Петом литерарном конкурсу за старије ауторе "Драганова награда".

У минутима за здравље ћемо указати на опасности од штетних сунчевих зрака. Лето и врели дани су пред нама. Иако су реке и море добро уточиште од врућине, треба бити опрезан од прекомерног излагања сунцу. О факторима ризика и мерама заштите говориће дерматолог др Невенка Докмановић.

У рубрици за културу Нада Бабић ће представити монографију Душана Бабца "Петар Први - краљ Ослободилац". Аутор је, кроз политичко-историјску анализу догађаја који су пратили живот и владавину једне од најистакнутијих фигура српске историје, покушао да читаоцу приближи лик краља Петра Првог Карађорђевића.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Миладин Мићо Савић.

 

 

 

 

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво