Таласање - Шетња

У Јапану сутра почиње самит Г20. Ове године одржава се у знаку трговинског рата САД и Кине. То намеће и централну тема разговора највиших светских државника у Осаки.

Шта се може очекивати на Самиту, каква је перспектива светске привреде, да ли смо заиста на прагу нове економске кризе и који су могући одговори на њу- о томе говоримо у првом делу магазина Шетња, у склопу рубрике "Поглед у свет".

Саговорник нам је професор Београдске банкарске академије Исмаил Мусабеговић, а наш колега Иља Мусулин доноси нам информације о току припрема за овај скуп и атмосфери пред његов почетак.

Једна чернобиљска туристичка агенција забележила је пораст од 40 посто у резервацијама, од почетка емитовања серије о највећој светској нуклеарној катастрофи. Играна прича о томе како је планету задесила трагедија чије се последице и даље осећају, натерала је људе из свих делова света у "град духова" Припјат и тако га високо котирала на листи дестинација такозваног"мрачног туризма". Шта мотивише људе да посете места која сведоче о смрти, било као последици катастрофе или злочина? Саговорник о овој теми нам је главни уредник српског издања Националне географије, Игор Рил.

Чућемо репортажу са поморавских поља и сазнати како се тамошњи ратари спремају за жетву.

Последња премијерна емисија "Којекуда" у овој сезони доноси причу о Смедеревској тврђави, а ми ћемо чути сегменте.

Најавићемо и овогодишњи Афро- фестивал у Музеју Афричке уметности.


Уредник и водитељ је Оливера Стајић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара