Новости дана

Најбољим дипломцима медицинских факултета и срeдњих школа председник Александар Вучић уручио је уговоре о раду у Палати Србије. Уговоре су добила 102 дипломца медицинских факултета универзитета у Београду, Новом Саду, Нишу, Приштини и Крагујевцу. Такође, уговоре је добило 158 дипломаца средњих медицинских школа. Након церемоније уручења, председник Вучић се обратио најбољим медицинским дипломцима  и поручио им: „Остајте овде"! 

У четири општине на северу Косова и Метохије са рафова у продавницама нестају млеко, шећер, брашно и остале основне животне намирнице. Седам месеци после увођења таксе од 100 одсто на робу из Централне Србије, услед појачане контроле косовске полиције, залихе су при крају. Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће се влада  урадити  све  да роба из централне Србије дође до свих људи на Косову и Метохији . Она  се нада да ће међународна заједница почети да обраћа више пажње на то и да ће, осим што позива да се укину таксе, обезбедити слободан проток робе. Премијерка је навела и да су представници привремених  приштинских институција са међународним организацијама учинили све да прекину алтернативне правце за долазак робе.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић предводиће делегацију Србије на Десетој међувладиној конференцији у Бриселу, на којој ће сутра бити отворено поглавље 9 - финансијске услуге. Јадранка Јоксимовић ће, након међувладине конференције, са комесаром ЕУ за суседску и политику проширења Јоханесом Ханом потписати Финансијски споразум ИПА за 2018. годину за Србију у износу од 179,1 милиона евра. Премијерка Ана Брнабић изјавила је да  је Србија близу отварања најмање три поглавља.

Председник Србије Александар Вучић примио је делегацију министарстава одбране Русије и Белорусије, која учествује на вежби "Словенско братство 2019". Председник је истакао да ће Србија истрајати у  војној неутралности и бити оспособљена да штити своју територију и грађане. Оценио је да је ова вежба симбол пријатељства и добрих односа три земље и да је један од начина јачања веза војних структура како би се одговорило изазовима савременог света. Констатовано је да је сарадња у области одбране достигла висок ниво  и  задовољство због веома  успешних  вежби "Словенско братство", које су ове године одржане  пети пут.

Данас је пуштен систем за обавештавање возача путем радио програма у случају већих несрећа  на путу. Уговор о овом новом систему потписали су предстваници Путева Србије, МУП-а , РТС-а који су носиоци новог система. После  сваког већег судара, густе магле или неког проблема на путу, прекида се радио- програм и возачима се дају упутства за понашање.

Наше колеге из Радио Београда 202 низом манифестација обележавају пола века постојања. Вечерас ће у Штарк Арени бити одржан концерт на којем  ће од 20 часова свирати Ју група, Ван Гог, Нено Белан и Фјуменс, Неверне бебе, Артан Лили, Земља грува, Дејан Цукић и Спори ритам, као и гост изненађења. Улаз је слободан, али је неопходно  преузети  бесплатне улазнице  доступне на благајнама Штарк Арене и на портирници Радио Београда, у Хиландарској 2.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи