Таласање - Шетња

Вест да би Србија ускоро могла да усвоји Грађански законик у коме би се нашао члан којим се предвиђа могућност еутаназије, поделила је домаћу јавност. Противнике закона највише плаши потенцијална могућност злоупотребе, док заговорници тврде да људима треба омогућити право на „достојанствену смрт“. О овој комплексној теми која поред правних, медицинских и етичких дилема, садржи и психолошке и социјалне, разговарамо са др Весном Јовановић, бившом председницом Лекарске коморе Србије и Драганом Плазинићем, адвокатом-кривичаром.

У управо објављеном извештају Комитета савета Европе који надзире заштиту деце од експлоатације и сексуалних злоупотреба, закључено је да мађарске власти нису предузеле потребне мере како би заштитиле децу мигранте од сексуалне злоупотребе на простору дуж српско-мађарске границе. У рубрици „Поглед у свет" саговорник Наташе Јокић је Микаел Путие, члан секретаријата тог Комитета. Чућете и како је у Србији организован прихват и где се смештају деца мигранти без родитељске пратање и старатеља. Гошћа Светлана Велимировић, заменица Комесара за избеглице.

Где заврше употребљене пластичне сламчице? Када је Европска комисија недавно најавила забрану употребе пластичних једнократних производа, многи су тек тад сазнали да они чине већину отпада пронађеног у океанима - чак до 80 одсто. О томе колико су код нас људи заинтересовани за производњу биоразградивих материјала разговарамо са Драганом Филиповићем, предузетником.

Смедеревац Жељко Пантић је самоуки ковач мачева, а своју „алхемију ковања" већ је представио на неколико изложби. Мач је много више од оружја-њиме се владало, инаугурисало, рашчињавало. Под њим су се заклињали и нестајали. Са Жељком Пантићем разговарала је Светлана Младеновић.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво