Таласање - Шетња

Најава извоза свињског меса у Кину обрадовала је произвођаче и кланичаре, али онерасположила потрошаче, јер ће нужно значити поскупљење те врсте меса. Због афричке куге која је погодила кинеске произвођаче, на тржиште далеког истока преусмерене су велике количине свињетине из целог света. То је довело до поскупљења у многим земљама, што ће се вероватно догодити и у Србији. Проблем цене меса код нас , међутим, далеко је сложенији и није увек у вези са тржишном логиком. О томе ћемо, у првом делу магазина ШЕТЊА, разговарати са секретаром Удружења ПКС за сточарство, Ненадом Будимовићем и председником Асоцијације сточара Срема и Мачве, Зораном Ерићем.

Свака прича о светској мигрантској кризи почиње на обалама Грчке. Проблеми су већ годинама исти, а нове су само трагедије тих несрећних људи који са обала Турске покушавају да се домогну уточишта у првој земљи ЕУ која им је на путу. Како се Грчка сналазила у свему томе и колику је цену платила, тема је рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ, а поводом светског дана избеглица.

Пре тачно месец дана на адресе министарстава- финансија и трговине- упућена је иницијатива Удружења хотелијера да се законски регулише питање напојнице и да се бакшиш лимитира до 10 одсто рачуна и региструје у каси. Који су разлози за овакав захтев, да ли је стигао неки одговор, какав је ефекат ранијих кампања- о томе ћемо разговарати са директором ХОРЕС-а, Георги Геновом.

Најављујемо изложбу ЂУРА ЈАКШИЋ- ИЗМЕЂУ МИТА И СТВАРНОСТИ, а чућете и сегменте нове емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво