Новости дана

Комбиновани тест који су ученици у Србији данас полагали за упис у средње школе, протекао је без проблема и није било бојкота који је најавио део основаца пошто је за јуче одложен испит из математике, изјавила је руководилац Центра за испите у републичком Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања Драгана Станојевић. Како је дошло до пропуста са тестом за математику и ко је одговоран утврђују полиција и тужилаштво. Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да осећа моралну одговорност, али да не види разлог за оставку. Сматра и да је проблем у лошем систему полагања испит

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се у Паризу с председником француског Сената Жераром Ларшером, чиме је отпочела политички део посете Француској. Њу потом очекује сусрет с француским премијером Едуаром Филипом с којим ће разговарати о односима две земље, приштинској такси и будућем самиту у Паризу о Западном Балкану. Током боравка у Перизу, премијерка се састала и са предтавницима компаније МТУ која је саопштила да ће своју фабрику у Србији градити у Новој Пазови.

Амерички председник Доналд Трамп је, на Флориди, званично започео кампању за други председнички мандат на изборима 2020.године. Верује да ће му снажна америчка економија бити најјачи аргумент да добије подршку бирача за још четири године на позицији шефа Беле куће. 

У Галерији Српске академије наука и уметности у 19 часова биће свечано отворена монографска изложба ОТИСАК ВРЕМЕНА  поводом 70 година Графички колектива.

Први тенисер света Новак Ђоковић у Београду је одрадио тренинг са Виктором Троицким у склопу припрема за Вимблдон. Према распореду, српски ас одлучио је направи мини-паузу до Вимблдона, који се одржава од 1-ог до 14-ог јула.

У другом колу завршног турнира Светске лиге, ватерполисти Србије дочекаће Хрватску. Утакмица на Ташмајдану, почиње у 21 час, а пренос је на Првом програму Радио Београда. 

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Тина Амић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво