Спортски споменар

Гост 363. емисије је фудбалер и тренер Мирослав Вукашиновић. Већ као седмаестогодишњак је дебитовао за први тим Слоге из Ужичке Пожеге. Убрзо је прешао у Слободу из Ужица за коју је играо од 1965-1971..

Током седамдесетих је био члан једне од најбољих генерација новосадске Војводине са којом је 1977. тријумфовао у Средњеевропски куп. Са Ласком је освојио Куп Аустрије и био капитен тима, а играо је и за тамошњи Винер шпорт клуб.

Као тренер, јединствен је јер је водио сва 4 новосадска клуба: Војводину, Нови Сад, Кабел и Славију. Био је селектор Салвадора и инструктор Светске фудбалске федерације.

У емисији ће између осталог говорити о зачетницима фудбала у Ужичкој Пожеги. Због чега ужичка Слобода није остварила више домете, иако је имала врхунске фудбалере? Како је из Слободе уместо у Партизан, прешао у Војводину? Какав су утицај на његову каријеру имали фудбалски великани Вујадин Бошков и Тодор Веселиновић? Како је зараћене стране у Салвадору помирио на фудбалском терену? Због чега му је Ђорђе Балашевић посветио песму Живот је море?...

Аутор: Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]