Tаласање-Шетња

Издвајања за здравство која су у просеку мања од 300 евра годишње, по осигуранику, стављају Србију на само дно Европе по средствима којима располаже за лечење у државном сектору.

Истовремено, налазимо се у самом врху по високом уделу плаћања из властитог џепа за куповину лекова који нису на листи РФЗО, лабораторијске анализе, стоматолошке и здравствене прегледе у приватном сектору. О томе шта би требало мењати у систему финансирања здравствених услуга разговарамо са Јасмином Бојовић, заменицом директора Сектора за добровољно здравствено осигурање РФЗО и Зорицом Марковић, новинарком.

Да ли војна или државна тајна постају све чешћи изговори да се јавности ускраћују права на информације. Хоће ли новинари и узбуњивачи попут Асанжа и Сноудена бити запамћени као хероји, или као шпијуни који су откривали шта се ради у кабинетима светских лидера, власника компанија и бројних картела. То је тема рубрике Поглед у свет.

Какву воду пијемо? Да ли се озбиљно схватају упозорења стручњака да ће Србија у будућности оскудевати у води за пиће због огромних количина отпада, дивљих канализација и септичких јама које се уливају у наше реке? У колико је градова у нашој земљи вода сумњивог квалитета или уопште није за пиће. Какве новине је донео недавно усвојени Правилник о хигијенској исправности воде, нека су од питања за проф. др Првослава Марјановића, саветника у Институту за водопривреду „Јарослав Черни".

Београдска филхармонија организује најмасовнији анимирани концерт и гледање цртаћа на отвореном. Под вођством Габријела Фелца свираће „Дизнијеву фантазију", чувене нумере класичне музике које ће оркестар уживо изводити испод великог екрана. О самом концерту, рекордима у посећености и потребама за квалитетним културним садржајима, разговарамо са Иваном Тасовцем, директором Београдске филхармоније.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво