Новости дана

О претњама и изазовима које доноси ново доба интернет револуције у области заштите интелектуалне својине - говорило се у Бањалуци - на регионалној конференцији "Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак". Председница Владе Србије Ана Брнабић је говорећи на скупу, истакла да је наша перцепција о томе што, јака економија треба да се мења и да управо ту чињеницу сматра једним од највећих успеха њене Владе. Истакла је, да је Србија отворила Поглавље 7, право интелектуалне својине.

До краја године, Србија креће са извозом свињског меса у Кину, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић после потписивања Споразума о извозу мeса и млечних производа са замеником министра Генералне управе царина Кине Жанг Јивен. Дозволе српским произвођачима издаваће кинеска управа царина после инспекције објеката која почиње следећег месеца. У Србији се годишње произведе око четири милиона свиња а магло би око 14 милиона.

На састанку представника Савеза српска малина из седам општина Златиборског и Моравичког округа у Министарству пољопривреде са великим бројем хладњачара из Ариља, Ужица и других градова, договорена почетна откупна цена 150 динара по килограму малина. То је за РТС потврдио председник Савеза српска малина Милан Ђукић, који истиче да због добре откупне цене малинари могу да одахну.

За ученике осмих разреда почело је полагање мале матуре. У првом испитном дану ученици су решавали тест из српског језика и књижевности, сутра ће решавати задатке из математике, а у среду комбиновани тест који се састоји од питања из биологије, историје, географије, физике и хемије. Завршни тест у Србији полаже укупно 69.595 осмака, а слободних места у средњим школама има 76.000, што значи да места има за све.

Четврта утакмица финалне серије плеј-офа кошаркашке Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде игра се од 18 часова у дворани "Александар Николић". Црвена Звезда води са 2:1 у победама и на корак је до одбране титуле.

У Италији је почело Европско првенство за фудбалере до 21 године. Млада репрезентација Србије свој премијерни меч на турниру игра од 18 сати и 30 минута у Трсту, а противник је Аустрија.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредник вести Марица Сердар



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво