Новости дана

Обиласком Зајечарског округа председник Александар Вучић наставио је кампању "Будућност Србије". Држава ће обезбедити значајне субвенције за подизање привреде на истоку земље, изградити путеве и другу инфраструктуру, како би задржала становништво и поспешила већи наталитет, поручио је Вучић у Бољевцу. У обраћању грађанима током обиласка фабрике пољопривредних машина ФПМ "Агромеханика" у Бољевцу, у оквиру посете Зајечарском округу, Вучић је истакао да је најважније да опстане наш народ у Бољевцу и у другим местима.

Више хиљада људи присуствовало је Тројичинданском сабору испред храма Христовог васкрсења у Подгорици. Поглавар Митрополије црногорско-приморске Амфилохије говорио je о Сабору, православљу и позвао је оне "који би да скрнаве мошти Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског да се врате себи и Богу".

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је рођендан председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, пожелевши му најбоље жеље за добро здравље и личну срећу, као и много успеха на одговорној дужности, на добробит пријатељске Кине и свих њених грађана. Александар Вучић је изразио захвалност за срдачно гостопримство, током Другог форума за међународну сарадњу Појас и пут.

Зузана Чапутова положила је заклетву као прва председница Словачке. Чапутова је положила заклетву на посебној седници паламента и тиме постала пети предедник Словачке од проглашења самосталности 1993. године, наводи АП.

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара