Новости дана

Председник Србије Александар Вучић упутио је рођенданско писмо-честитку председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу. У писму он још једном апелује на Америку да појача притисак на Приштину да укине таксе и тако одблокира дијалог. Позвао је председника Трампа да посети Србију, јер, каже, ниједан амерички председник није то учинио скоро четири деценије.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић оценио је да је одговор црногорске владе, на молбу председника Александра Вучића да не угрожавају имовину Српске православне цркве у Црној Гори, непримерен. Он је упозорио на тешке последице по односе две земље ако Црна Гора усвоји најављени Закон о вероисповести којим се предвиђа и одузимање имовине Српске православне цркве. Дачић је рекао да Црна Гора годинама уназад покушава да на антисрпским ставовима гради свој положај и међународни идентитет.

Скупштински одбор за уставна питања и законодавство почео је расправу о Предлогу Владе за промену Устава из 2006. године у области правосуђа. У име Владе, Предлог је образложила министарка правде Нела Кубуровић указујући да се Србија медјународним и домаћим актима обавезала на јачање институција и владавину права. У том процесу, каже, извршиће неопходне реформе које се тичу правосуђа, јачања независности судства и његове ефикасности. Истакла је да Владин Предлог не садржи текст амандмана чије се усвајање тражи, већ ће крајњи текст утврдити Одбор за уставна питања након предстојећих јавних слушања и дебата у Народној скупштини.

Кинеско-француска компанија „Меита" отворила је у Баричу, код Обреновца, своју другу фабрику. Од данас ту ради 400 радника, а план је да се запосли још од 800 до 1300 људи. Отварању је поред представника фабрике и градских челника присуствовао и министар финансија Синиша Мали.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара