Новости дана

Опстанак села је од пресудног значаја за Србију и важно национално и безбедносно питање, изјавио је председник Александар Вучић на конститутивној седници поводом формирања Националног тима за препород села Србије. Најавио је подршку свим мерама тог тела. Додао је да држава сада може много више да помогне развој села него раније због стања финансија и развоја економије.

Србија се, наводи Вучић, суочава са депопулацијом, па губимо и село и људе и то је ужасан проблем за земљу. Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић упозорио је на то да се села  у Србији празне и то је, како каже, чињеница. Истиче да српско село није ствар успутне носталгије, већ безбедносни и национални императив. Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор нагласио је да препород села није ствар националне припадности већ заједничко, национално питање свих који живе у Србији.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у наредних 10 дана покушати да разговара са неким од најближих сарадника председника Доналда Трампа, да укаже на "наслеђе" вашингтонских демократа" на КиМ и да затражи подршку за компромисно решење.

„Поново ћу упутити позив у писаном облику председнику Доналду Трампу. Покушаћу да разговарам са његовим најближим сарадницима о ситуацији на Косову и Метохији и тражим подршку за компромисно решење", рекаоје Вучић новинарима.

Британски министар унутрашњих послова Саџид Џавид потписао је налог за екстрадицију оснивача Викиликса Џулијана Асанжа - Сједињеним Америчким Државама, али је нагласио да ће коначну одлуку донети суд. Рочиште о екстрадицији почеће сутра. Асанж би у Америци могао да се суочи са оптужбама за шпијунажу. Оснивач Викиликса је пред британским судом осуђен на 50 недеља затвора због непоштовања услова кауције и избачен из еквадорске амбасаде, која му је пружала заштиту пошто је одређено његово изручење Шведској због оптужби за силовање.

У железничкој станици Ресник у саобраћај су пуштене нове Сименсове Вектрон локомотиве. Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да Влада улаже у развој и модернизацију железница како би Србија постала незаобилазни транзитни коридор. У набавку нових 16 локомотива уложена су 64 милиона евра.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредник вести: Тина Амић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво