Таласање - Шетња

Колико има истине у томе да смо на овим просторима, у времену пре Интернета, друштвених мрежа и масовних медија били боље и квалитетније интегрисани у свет него што смо то данас? Зашто је тешко прихватити да оштра критика уједно може бити добронамерна жеља да се укаже на проблеме једног друштва и његових грађана? Гост емисије је Небојша Катић, економиста и пословни консултант који живи и ради у Лондону.

Чим је почела да ради редакција француског интернет портала Дисклоз, постала је позната због открића да Француска продаје оружје Саудијској Арабији, знајући при том да га Ријад употребљава у масовном убијању цивила у Јемену. Пошто су се "преко мере" мешали у свој посао и објавили поверљива документа која то потврђују, тројица новинара овог сајта позвани су на "информативни разговор" у седиште Француске обавештајне службе. Детаљније о овим догађајима од нашег сталног дописника Наташе Јокић.

Јаке кише које су недавно падале, изазвале су бујичне поплаве у неколико општина у Србији и нанеле им велику штету. Људима су уништени домови и усеви, али и путеви и инфраструктура. Осим падавина, и огромне количине отпада су додатно погоршале ситуацију. У нашој земљи регистровано је око 11.500 бујичних водотокова, углавном јужно од Саве и Дунава. О томе шта је потребно предузети како би се смањила разорна моћ бујица, ерозија и клизишта разговарамо са професором Ратком Ристићем, деканом Шумарског факултета.

Представићемо вам један стари занат - ручно ткање дамаста на разбојима који су стигли 1871. године у Бездан. До данас производња није престајала, нити се мењала. Дамаст је крајем прошле године уписан на Листу нематеријалног културног наслеђа Србије. У посети ткачници која је истовремено необични музеј старог и атрактивног занатства и за коју се зна широм света, недавно је била Ружица Зоркић Радичевић.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво