Спортски споменар

Гост 361 емисије је кошаркаш и тренер Милутин-Лута Павловић, један од зачетника кошарке у Кикинди. У овом спорту је непрекидно од 1947. најпре као играч кикиндског 6. октобра и Локомотиве, београдског Железничара, Младости из Алексинца, и нишких екипа Студент и Раднички.

Био је тренер више клубова, предавач у бројним камповима, оснивач Више кошаркашке школе и писац чак 37 књига на тему кошарке, по чему је јединствен не само у нашим оквирима.

У емисији ће између осталог говорити о првом кошу и кошаркашком терену у Кикинди. Како је научио да дрибла по чему је био познат? О ноћној утакмици у Новом Милошеву. Због чега су прву генерацију кикиндских кошаркаша суграђани назвали "фаворићани"?  О учешћу на радним акцијама? О вези познатог театролога Јована Ћирилова и кошарке. О првом селектору кошаркашке репрезентације Југославије Бори Јовановићу и првим генерацијама професора Државног институте за фискултуру. О путовањима у иностранство на колективни пасош. О утакмици на градској пијаци у Белгији. О навијачком слигану из 50-их "Уа Гојко!" О пионирима кошарке на нашим просторима: Александру Николићу, Бориславу Станковићу и Ранку Жеравици. Шта има заједничко са енглеским принцом Чарлсом?
    
Аутор Мирослав Нешић

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво