Новости дана

У Братислави се одржава међународна конференција GLOBSEC, која окупља више од 100 учесника из 65 земаља. Србију представља председник Александар Вучић. Он ће говорити на „Панелу о суштини дијалога Београда и Приштине", као и на форуму „Западни Балкан, и удаљавање од Европе".

Министар спољних послова Ивица Дачић и шеф руске дипломате Сергеј Лавров у Санкт Петербургу су разматрали ситуацију на Косову и Метохији уочи седнице Савета безбедности Уједињених нација 10. јуна. Дачић је рекао да је Лаврова детаљно упознао са плановима Србије о питању Косова и Метохије и да му је руски званичник рекао да Москва апсолутно подржава Србију.

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са  британским амбасадором Денисом Кифом, који је истакао да је Србија учинила велики напредак у реформисању државе. Киф, који завршава мандат у Србији, рекао је и да је наша земља чврсто опредељена за европски пут и да је, без обзира на велике изазов, напредовала на том плану.

На територији општине Крупањ још увек је на снази ванредна ситуација, а после јаких падавина прети опасност од активирања клизишта, рекао је председник општине Иван Исаиловић. Навео је да је штета процењена на око 30 милиона динара.

Британска премијерка Тереза Меј данас званично подноси оставку на место лидера Конзервативне партије, али ће остати на функцији председнице владе до избора наследника.

Књижевни фестивал "Крокодил" почиње у Комбанк дворани у Београду. Главни гост прве вечери биће француски писац Мишел Уелбек.Фестивал ће трајати до недеље.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић










Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи