Моја књига

Драган Богутовић, дугогодишњи новинар Вечерњих новости, говори о томе зашто воли дело ''Кина у десет речи'', чији је аутор Ју Хуа, један од највећих живих кинеских писаца. Одабране речи, око којих Ју Хуа групише своје приповедање, аутору помажу да барем делимично осветли како историјски развој тако и сложену и пуну противречности садашњицу кинеског друштва.

Писац на вешт и литерарно убедљив начин спаја личне успомене и размишљања са сећањима на кључне тренутке у историји целе нације. Ово је врло лепо и прецизно објаснио сам аутор: "Кад у овој књизи пишем о ономе што боли Кину, ја пишем о сопственом болу, јер бол Кине је и мој бол."

Новинар Драган Богутовић прати догађаје у култури, представља нове књиге, и прави интервјуе с писцима. Један је од оснивача награде ''Меша Селимовић'' коју додељују Вечерње новости. У овим новинама он већ скоро четврт века води рубрику ''Седам књига за седам дана''.

У емисији ћемо чути како је Драган Богутовић открио књигу ''Кина у десет речи'', шта му она значи, али и шта наш саговорник мисли о положају књиге и књижевности у савременом друштву.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво