Ухвати дан

Зашто мислимо да је наше ђубре - туђа брига? То је питање овога јутра које нам доноси још један Светски дан заштите животне средине, који ће бити обележен широм света, па и код нас. Већ јуче је Факултет политичких наука у Београду, у оквиру којег делује и вероватно најстарија еколошка организација у нашој земљи, Еко центар, основана 80-их година прошлог века, уручио плакете "Животна средина и здравље" проф. др Живораду Ђорђевићу и проф. др Даници Грујичић. А истим поводом, друштвена компанија "Kreativa Unlimited", која се као прва у Србији прикључила глобалном покрету очувања пчелињих заједница у урбаним срединама, позива на скуп посвећен заштити пчела и њиховом очувању.

На известан начин - или баш у потпуности - у приче поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, улиле су се и информације са многих подручја у нашој земљи погођених поплавама претходних дана - настављамо да пратимо ситуацију.

Најављујемо прву Ноћ српског филма у 32 града и четрдесетак биоскопа, затим, уручење 22. награде за очување српског језика и неговање културе говора "Бранислав Мане Шакић" у Смедереву, као и нове представе "Пролеће" Фондације "Позориште за бебе" у Позоришту лутака "Пинокио".

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво