Новости дана

Вода из поплављених подручја полако се повлачи, али је на снази и даље ванредна одбрана од поплава свуда, осим у Војводини. Сава је у порасту, али како кажу надлежни, нема опасности по београдску обалу и Шабац. У Краљеву, Книћу, Трстенику, Свилајнцу, Лучанима, Сремској Митровици, Коцељеви, Ивањици, Ариљу, Новом Пазару и делу Врњачке Бање на снази је ванредна ситуација. Евакуисано је више домаћинстава, путеви су оштећени. Војска Србије спремна је да на позив Сектора за ванредне ситуације помогне, саопштило је Министарство одбране.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са шефом УНМИК-а Захиром Танином о ситуацији на Косову и Метохији и предстојећој седници Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће бити разматран најновији извештај генералног секретара УН-а о раду УНМИК-а. Председник Вучић осудио је напад на службенике Уједињених нација у недавној акцији косовских специјалних јединица, када је повређен и један припадник УНМИК-а .Оценио је да то представља покушај компромитовања мисије УН-а на Космету. Саговорници су закључили да је међународно присуство на Косову и Метохији више него потребно, имајући у виду да је ситуација и даље нестабилна, уз честе инциденте и тензије.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у Лондону да британска премијерка Тереза Меј треба да остане како би Сједињене Америчке Државе и Велика Британија постигле трговински споразум. Њих двоје се састају у Лондону само неколико дана пре него што ће се Мејова у петак повући са премијерског места . Главни приоритет је могући споразум о билатералној трговини који би ступио на снагу када Велика Британија изађе из Европске уније. Тереза Меј је раније изјавила да се економски односи могу проширити ,а трговински споразум бити добар за обе стране.

Муслимани славе Рамазански Бајрам, један од два најзначајнија исламска празника. Обележава се крај једномесечног поста, и почетак дана весеља. Централана молитва Исламске заједнице у Србији одржана је у Прибоју. Ријасет Исламске заједнице Србије, централну молитву одржао је у Београду.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво