Новости дана

Због изузетно тешке ситуације на Косову и Метохији, Србија ће у наредном периоду морати да доноси чврсте одлуке - поручују за РТС представници Српске листе. О томе шта би могли да буду конкретни потези, говорило се, истичу, на првом састанку који су после убедљиве победе на локалним изборима имали са председником Александром Вучићем. Какве је напоре Београд до сада уложио, грађани ће чути у понедељак, двадесет седмог маја, на посебној седници републичког парламента посвећеној ситуацији у јужној покрајини. Председница Народног дома Маја Гојковић за нашу кућу потврђује да је уобичајено време за расправу удвостручено и да ће уместо пет, трајати десет сати.

На изборима за Европски парламент, који ће сутра бити одржани у Мађарској, први пут ће моћи да гласају и грађани Србије, мађарске националности. Ту могућност је регистрацијом стекло око 70 хиљада грађана Србије који имају двојно држављанство. Председник Скупштине Војводине и Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор каже да је важно да Мађари из Србије гласају.

У насељу Српска Варош у Брчком отворен је културно-административни центар "Патријарх српски Павле", изграђен поводом обележавања 800 година од аутокефалности Српске православне цркве. На свечаној академији додељен је Орден краља Драгутина заслужнима за изградњу центра,а беседу је одржао академик Матија Бећковић.

Скоро четири деценије после смрти Јоспа Броза у неким крајевима бивше СФРЈ и даље се обележава Дан младости, Титов рођендан . Сваког 25.  маја, тито је од народа добијао симболичан поклон, Штафету младости на стадиону ЈНА, коју су проносили хиљаде километара од Триглава до Ђевђелије. Последњи слет на београдском стадиону поводом Дана младости одржан је 1988. године. 25. мај, један је од најпосећених у Музеју Југославије, када комплекс обиђе у просеку око 2.500 људи, углавном из бивше  Југославије. Наш репортер данас је обишао Кућу цвећа.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво