Признање СНН-а Зорани Бокан, новинарки Првог програма Радио Београда

Познати новинари Зорана Бокан и Срђан Басић овогодишњи су добитници награде "Теодор Павловић", Српских недељних новина (СНН), за вишедеценијски рад на унапређењу информисања у Србији, региону и дијаспори и медијском повезивању Срба из Мађарске са матичном земљом

Признање које традиционално, сваке друге године у Будимпешти додељују Српске недељне новине, установљено је у циљу чувања сећања на Теодора Павловића, оснивача Сербског народног листа и Сербских народних новина, чију традицију баштини данашњи недељник српске заједнице у Мађарској. 

Зорана Бокан је, уређујући чувену радио емисију "Вечерас заједно", остварила бројне контакте и сарадњу са угледним Србима и колегама новинарима у дијаспори и региону. Често истиче како су сусрети са сународницима у Мађарској и Румунији најлепши најдирљивији део њеног посла. Гости њених емисија до сада су били многи Срби из Мађарске, а сваког петка Зорана Бокан у свом програму емитује прилог са прегледом збивања у нашој заједници, који волонтерски реализује редакција СНН-а.

У образложењу уредништва каже се да Зорана Бокан у Радио Београду ради од 1979. године, као новинар, уредник и водитељ. Свој ауторски печат оставила је у емисијама: Време радозналости, Породични кругови, Магазин 439, Аргумент више, Јутарњи програм, Дневник, Новости дана, Новинарење, У средишту пажње, Седмица, У овом тренутку, Таласање, Шетња, Вечерас заједно... Извештавала је из Скупштине СРЈ и Скупштине Србије, реализовала велики број интервјуа са значајним личностима, специјализовала се за спољнополитичке теме. Део је пројеката Теслино планетарно посело и хиландарско планетерно бденије. Са посебном инспирацијом припрема и реализује програме о Николи Тесли, вери и традицији српског народа. Мото емисије Вечерас заједно, коју уређује и води, гласи: "И вечерас смо заједно због тога што смо заједно бољи".

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи