Српски на српском

С индикацијама се обично срећемо у медицини, а овога пута, истог дана, индикације су се појавиле у вестима али не у оним о здравству. Прво је агенција Ројтерс пренела изјаву портпарола Белгијског центра за сајбер безбедност о томе да нема техничких индикација које би указале да се телекомуникациона опрема технологије Хуавеј може користити за шпијунирање. Потом су у вечерњим сатима почеле да стижу вести о пожару у париској катедрали Нотр Дам с индикацијама које говоре о томе да је ватра букнула највероватније услед проблема с електричним инсталацијама. Како су поједини медији о овом пожару извештавали, извесно је да су им заиста потребне индикације за лечење новинарства, а у осталим случајевима, мислим да се ради о индицијама, а не о индикацијама.

Балет "Париски живот", италијанске кореографкиње Сабрине Боско, који је изведен у Београду поводом Светског дана игре, према речима организатора, представља мали допринос Србије и Италије Парижанима, после катастрофалног пожара у катедрали Нотр Дам. Прваци балета београдског Народног позоришта, заједно са младим играчима балетских школа из Београда, Панчева, Милана и Рима наступили су, према једним извештачима - на Сава променади, према другима - на Савској променади, а трећи су објавили да је балетска представа изведена на шеталишту Сава променада.

Коме није било до променаде, а воли француски језик, откуд нам је и стигла ова реч за шетњу и шеталиште, могао је да оде у биоскоп и погледа француски филм који продуцентске куће најављују под именом "Сећање на бол - Маргерит Дира"...

Глумица - Јадранка Селец

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи