Код два бела голуба

IN MEMORIAM: ДИНКО ДАВИДОВ ( 1930-2019)

Динко Давидов дипломирао је на катедри за историју уметности филозофског факултета у Београду, а докторирао на Филозофском факултету у Љубљани.

Био је кустос Галерије Матице српске од 1965. до 1978,  научни саветник  Балканолошког института САНУ од 1979. и директор Галерије Српске академије наука и уметности од  2001.  до 2009. За редовоног члана САНУ изабран је 2006. године.

Његова област истраживања и проучавања била је српска уменост од XVII до XIX века. Приредио је више значајних издања међу којима су „Српска графика XVIII века - нова сазнања" и „Манастир Шишатовац". Аутор је књига  „Помени давних сеоба - знамења српске повеснице" , „Genocidium totale" и „Сентандреја -  српске повеснице" .

Вечерас слушамо емисију у којој је академик Динко Давидов говорио о Сентандреји, о њеном настанку и развитку, о култури и уметности, о сентандрејским црквама које одолевају времену и променама.



 

 

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво