Таласање - Шетња

У саставу резервата биосфере „Бачко Подунавље“, које је уписано на Светску листу резервата, је и село Бачки Моноштор, окружено шумом и речним рукавцима, практично – острво. Уз многобројне занимљивости и природне и културне, овде постоји и једина школица пчеларства у Србији. Причу је забележила Ружица Зоркић.

У психолошким причама средом биће речи о самопуздању. Зашто људима недостаје самопоуздање, односно шта је разлог постојања уверења да нису довољно добри и да не вреде довољно? Самопоуздање није урођена особина, она се стиче временом и радом на себи, тврде стручњаци, а међу њима и наша гошћа, психолог, Љиљана Јагодић.

Најновија Здравствена студија спроведена у девет европских земаља, укључујући и Србију, установила је да се већина становника Европе још увек ослања на класичну медицину и лекове, али није мали број оних који губе то поверење, наводећи да се здравстени системи више баве новцем него здрављем. Један од закључака овог извештаја, који је недавно објављен на конференцији "Будућност здравља" у Берлину, показује да више од трећине наших грађана даје предност „народним" лековима, у односу на оне из апотеке. Наш гост је мр пх Драгутин Рајевац.

Поводом 95 година Радио Београда, ове среде, говоримо о емисији посвећеној старијој популацији, "Доживети стоту", која је недавно прославила пунолетство, а гошћа је, ауторка емисије Марина Стојадиновић.

Са вама је Мирјана Никић.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво