Новости дана

Кандидати Српске листе победили су на ванредним изборима за градоначелнике у све четири општине на северу Косова и Метохије освојивши 94,24 одсто гласова што је, уз већу излазност, више него на изборима 2017. Из Српске листе истичу да је српски народ на северу Космета још једном недвосмислено, и скоро једногласно, потврдио спремност да одлучно брани опстанак и политичка права, и органску везу са државом Србијом. Са оценом да су избори на северу Космета показали јединство српског народа сагласан је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Он је најавио да ће Срби са Космета у петак доћи у Београд на састанак са државним врхом. Ђурић је на конференцији за новинаре пренео да су му привремене приштинске институције забраниле да данас оде у Лешак, где је требало да преда 10 трактора за пољопривреднике из тог краја. 

Поједине делове Србије синоћ су погодили јако невреме и град. Било је више од 15 хиљада удара муња и громова. Са осам радарских станица испаљено је око 900 ракета. На подручју Чачка и у околини понегде су падали комади леда величине тениске лоптице. Највише су погођена села Миоковци и Пријевор. Град је падао и у Ивањици и Лучанима. У малињацима је процењења штета и до 80 одсто. На подручју средњег Баната пало је између 30 и 60 литара кише по метру квадратном. Град је падао у Зрењанину и општини Житиште. Највећа оштећења су на пшеници, сунцокрету и кукурузу. Многе парцеле су под водом. 

 
Кинеска компанија Хуавеј саопштила је да ће наставити да унапређује своје уређаје који раде на систему Андроид. Како се наводи, све апликације на уређајима кинеског АЈ ТИ гиганта моћи ће да се ажурирају, једино оперативни систем Андроид неће моћи да се побољшава, иако ће наставити да функцише. Раније је амерички Гугл суспендовао лиценцу компанији Хуавеј, па ће кинески произвођач мобилних телефона имати само основну верзију Андроид оперативног система.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара