Романо Тхем

Из данашњег Света Рома издвајамо:

Гост Света Рома је ромски активиста из Румуније, Флорин Настуре, један од организатора протеста у којем је учествовало више стотина припадника росмке заједнице. Они су, окупљени у Букурешту протеклог викенда, тражили од будућих европских парламентараца да поштују права Рома и да не злоупотребљавају њихове гласове на предстојећим европским изборима.

На комеморацији усташама у Блајбургу још један покушај да се изједначе пораз усташких снага у Другом светском рату и жртве Јасеновца. Такав покушај је „бандитизам", поручује бивши председник Југославије и Хрватске Стјепан МесићСтјепан Месић.

Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО подржава 22 нова пројекта организација цивилног друштва, који су усмерени на унапређење социјалне кохезије у мултиетничким општинама.

За крај емисије представљамо вам исландског доктора који је за време ИИ Светског рата спасао Роме у Рековцу.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи