Новости дана

Последња деоница аутопута на јужном краку Kоридора 10 кроз Србију, у дужини од 26,3 километра у Грделичкој клисури, биће отворена вечерас у присуству председника Александра Вучића. Србија ће тиме имати повезан ауто-пут од севера до југа - од Батроваца на граници са Хрватском, до Прешева на граници са Северном Македонијом, а од Ниша до Солуна стизаће се за око три сата. Деоница ће бити отворена тачно у 20 часова, а церемонија почиње у 17 и 30. На нашем радију од 19 часова и 15 минута можете у директном преносу пратити свечано отварања деонице кроз Грделичку клисуру.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић позвао је Србе да у што већем броју изађу на сутрашње изборе за градоначелнике у четири српске општине на северу Покрајине. Гостујући на РТС-у, Ђурић је изјавио да су сепаратисти на Kосмету очекивали да ће Српска листа донети одлуку да бојкотују локалне изборе како би они могли да прогурају албанске кандидате у српским срединама. Навео је да гласачки листићи представљају бедем настојањима Приштине да заузме север Kосова и Метохије преварама и триковима.

Лидер десничарске Слободарске партије Хајнц Kристијан Штрахе поднео је оставку на место вицеканцелара, а сутра ће и на функцију председника странке . Оставка је уследила после објављивања снимка на којем се види како нећаки руског милијардера нуди државне послове у замену за финансијску и политичку подршку .Тај видео је настао у лето 2017-те године у јеку предизборне кампање за аустријски парламент, а у јавност су га изнели немачки магазин Шпигл" и дневник "Зидојче цајтунг".

Носилац листе Слободарске партије на изборима за Европски парламент Харалд Вилимски оценио је да иза афере стоји међународна завера, предвођена Немачком. Kанцелар Себастијан Kурц је саопштио да раскида каолицију са Слободарском странком.

У више од 40 градова широм Србије одржава се манифестација „Ноћ музеја". У Београду ће бити организована на више од 60 локација. Обележава се и Међународни дан музеја, чија је тема „Музеји као средишта културе: будућност традиције".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник и водитељ: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво