Таласање - Шетња

До 2050. године у градовима широм света ће живети око 70 одсто становништва. Нормално свакодневно функционисање градских система и доступност свих услуга биће могуће само применом нових технологија. Савремена решења обједињена су у концепту паметних градова. Прошле године у изградњу дигитализованих заједница уложено је 100 милијарди долара. Први кораци су направљени и у Србији. Којом брзином и каквим решењима можемо да испратимо светске трендове? О томе за магазин Шетња говоре Жељко Томић, председник Савеза за е-управу НАЛЕД-а и Дара Гравара из Министарства за државну управу, руководилац Српско-корејског информатичког центра.

Све више пољопривредника у Србији је заинтересовано за групну сертификацију органске производње. Сазнаћете како тај модел повезивања произвођача функционише у општинама Брус и Блаце, познатим по воћарству и сточарству.

Светски путник је, овог понедељка, глумица Горица Поповић.

О томе кад рекреативно трчање прераста у страст и потребу да се одмере могућности са другима, у рубрици „Више од игре", говори Верољуб Змијанац, оснивач београдског тркачког клуба, један пионира модерног тркачког покрета у Србији.

Чућете и утиске о изложби Каравађо, приређеној у Напуљу- граду у којем је током свог осамнаестомесечног боравка, овај уметник искорачио из барока у реализам.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић









Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво