Новости дана

Председник Србије Александар Вучић позвао је Србе на Косову и Метохији да у највећем броју изађу у недељу на изборе за градоначелнике у четири српске општине на северу Покрајине. Гостујући јутрос у Дневнику РТС-а, упозорио је да не очекује да изборни дан протекне мирно. Каже да приштинске власти у понедељак намеравају да ухапсе српске полицајце како би ослабили одбрану севера Космета и да је о томе обавестио међународне институције.

Председница Скупштине Маја Гојковић сазвала је посебну седницу парламента за 27. мај на којој ће се наћи извештај о Косову и Метохији. Она је казала да ће председника Србије позвати да присуствује седници, учествује у расправи и поднесе извештај о Косову и Метохији. "Очекујемо да у дебати учествују сви посланици, јер је ово веома важна око које је потребно да се у парламенту поведе дијалог и да грађани чују политичке ставове о том питању, истакла је Маја Гојковић. Дебата ће бити отворена, а после извештаја, и ускладу са пословником, ћемо и гласати о њему", председница парламента.

Данас почиње изградња деонице Коридора 11 "Прељина - Пожега". Та саобраћајница биће дуга 30,9 километара, а вредност радова које ће изводити кинеска компанија „Čajna konstrakšn korporejšn" , износи 450 милиона евра. Рок за завршетак радова је две и по године. Уз бржи проток путника и робе и тај део ауто-пута од Београда ка Јужном Јадрану знатно ће допринети безбедности у саобраћају.

Савет Европе усвојио је декларацију којом се Русији враћа право гласања у тој организацији. Министри иностраних послова из 47 држава чланица Савета су великом већином подржали декларацију у којој се наводи да сви чланови треба да имају "право да учествују" у раду главних органа Савета Европе "на равноправној основи". Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров поздравио је гласање и потврдио обавезе Русије, укључујући и плаћање чланарине. Украјински амбасадор при Савету Европе Дмитро Кулеба написао је на Твитер налогу да су Украјина и још пет земаља гласале против предлога, који је описао као "циничну дипломатију" да би се спасао "дугорочни партнер".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво