Моја књига

Звонко Карановић, песник и прозни писац, говори о томе зашто воли поезију Чарлса Буковског. Култна фигура америчке књижевности, Чарлс Буковски (1920-1994), објавио је преко 30 књига поезије и прозе. Живео је у Лос Анђелесу, граду који је умногоме обележио и његово књижевно стваралаштво. Младост је провео радећи различите послове: био је радник на бензинској пумпи, разносач пакета, ноћни чувар, возач камиона...Почео је да пише тек у својој 35. години. Своја прозна и поетска дела Чарлс Буковски градио је искључиво на личним доживљајима. Језик његових дела је директан, бритак, близак говору улице, често обојен хумором и иронијом.

Звонко Карановић објавио је десет књига поезије и три романа. И сам има богато животно искуство. Радио је као новинар, уредник, водитељ на радију, ди-џеј, организатор концерата...Тринаест година био је власник музичке продавнице, а сада је власник Издавачке куће ''ППМ Енклава''. Чућемо како се ово животно искуство одразило у стваралаштву нашег саговорника, као и то колико је, по његовом мишљењу, за писање важно имати додир са животом.


Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић.

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво