Забавник

У часопису “Илустровани лист” давне 1928. године објављена је фотографија Данице Томић која стоји испред авиона и текст: “Госпођа Даница Томић, супруга мајора Томића- прва жена у нашој земљи која је летела над провалијом од 2.500 метара. Она је прва жена у нас која је правила лупинге, што је окретање авиона у ваздуху, и друге акробације”.

Августа 1933. Даница Томић је положила испит за туристичког пилота, па је тако постала званично прва жена са ових простора која се винула у облаке и имала летачку дозволу. Према записима комисије пред којом је полагала, била је најбоља у својој класи, хладнокрвна, сигурна.

Љубав према кућном љубимцу понекад се не може исказати речима. Зато су љубитељи мачака широм света подигли бројне приватне и јавне споменике својим миљеницима.

Мачка Таузер је цео свој живот "радила" у једној шкотској дестилерији. Наводно је живела чак 24 године, и за то време ухватила невероватних 28 899 мишева. Та бројка стоји истакнута на њеном споменику у центру за посетиоце дестилерије. То је у просеку три миша свакога дана током целог њеног живота! Таузер и данас носи титулу "Најбољег ловца на мишеве" у Гинисовој књизи светских рекорда.

Да би се написала заиста дирљива љубавна песма потребне су праве емоције. Вероватно су због тога неке од најлепших балада приче о правим људима и правим везама. Неке од њих спаковали смо у данашњу музичку кутијицу.

Уредник и водитељ: Милена Шишкин

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво