Спортски журнал

Свечано отварање Спортских игара младих 2019. године биће одржано 15. маја у 10 часова у дворани СПЕНС у Новом Саду. Европска престоница младих за 2019. дочекаће госте из региона, младе спортисте из Хрватске и Босне и Херцеговине, као и малишане из наше земље. После Новог Сада, СИМ спортски дани биће одржани следећим редом: Опово (16. мај), Петровац на Млави (17. мај), Кикинда (20. мај), Зрењанин (21. мај), Сомбор (22. мај), Ваљево (23. мај), Панчево (24. мај), Омољица (25. мај), Банатско Ново Село (26. мај), Зајечар (27. мај), Ниш (28. мај), Сурдулица (29. мај), Сремска Митровица (31. мај), Ириг (1. јун), Београд (3. јун), Пожаревац (4. јун), Чачак (6. јун), Краљево (7. јун), Куршумлија (8. јун), Сокобања (10. јун), Нови Пазар (11. јун), Прибој (12. јун), Чајетина (13. јун) и Крагујевац (15. јун). Спортске игре младих најављује Ивана Јовановић, председница ове манифестације.

Спортисти Србије и током протеклог викенда били су одлични на борилиштима широм земље и Европе. Теодора Симовић победница је полумаратона у Бањалуци, она је још увек на тлу Босне и Херцеговине, где се припрема за наредне трке. Чућемо у емисији Елзана Бибића, атлетичара такође, победника интернационалне трке `Свети Василије Острошки` у Лепосавићу, као и џудисткињу Андреу Стојадинов, која је освојила сребрну медљу на јуниорском Купу Европе у Каунасу, у Литванији.

У ноћи између уторка и среде почиње финале западне конференције NBA лиге, у три сата после поноћи састају се Голден Стејт и Портланд. У финалу источне конференције у четвртак ујутру по нашем времену играју Милвоки и Торонто. Одбојкаше и одбојкашице Србије у месецима који следе очекују бројна репрезентативна такмичења- Лига нација, квалификациони турнир за Олимпијске игре и читав низ пријатељских утакмица у обе конкуренције, учешћа на турнирима широм Европе и света.

Пратимо и друге актуелности из света спорта- најављујемо тениски меч Ласла Ђереа са Грузијцем Басилашвилијем, очекујемо одлуку Скупштине ФСС о Звездиној титули из 1946. године, као и све остало што стигне на нашу адресу до 16 часова. Слушајте у `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара