Таласање - Шетња

Западни Балкан постаје водећа кријумчарска рута криминалаца, који пљачкају културно благо сиромашних и ратом разорених земаља и продају га на богатом Западу. Ово је закључак експертске Регионалне конференције о борби против трафикинга културне баштине, одржаној недавно у Минхену. Наш гост, Борис Субашић, репортер "Новости", пратио је ову конференцију о борби против шверца културног блага.

У психолошким причама средом „Корак напред", биће рећи о томе шта је синдром „празног гнезда", како се манифестује и који су методи за његово превазилажење? Када најчешће родитељи осећају као озбиљан проблем одвајање од своје деце, чућете од Радмиле Вулић Војовић, психотерапеута, са којом разговара Дијана Иванов Кадић.

На данашњи дан 1940. године, први пут су се у америчким радњама појавиле најлон чарапе. Тим поводом говоримо о модним иновацијама које су промениле свет. Гошћа је Ксенија Терзовић, костимограф.

Поводом 95 године постојања Радио Београда ове среде говоримо о култној емисији „Хит недеље" Београда 202, уз коју су одрастале рокенрол генерације и афирмисали су се највећи домаћи бендови.Гости су Влада Јанковић Џет, идејни творац емисије и Олга Кепчија, уредница Хита 202.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво